Anita de Bie

Leerkracht groep 4-5 (-6)

anita.debie AT eenbes DOT nl
"Ik werk met veel plezier op deze basisschool!"

De basisschool? Ik heb zelf op een basisschool gezeten. Mijn kinderen hebben er gezeten. Ik dacht alles wel te weten over de basisschool. Hoe het werkelijk is, daar ben ik pas achter gekomen toen ik (op latere leeftijd) ben gaan studeren, stage ben gaan lopen en uiteindelijk zelf op die basisschool ben gaan werken. Zo'n 12 jaar geleden ben ik begonnen als leerkracht.

Honderdduizend meningen, honderdduizend regeltjes, honderdduizend dingen die gedaan moeten worden, honderdduizend mensen en dingen waar je rekening mee moet houden ... en dan vergeet ik vast en zeker ook wel weer iets. Krijg het dan maar eens voor elkaar om te doen wat je eigenlijk het allerliefste wil, iemand laten groeien!

Het mooie is .... dat krijgen we voor elkaar!!!
Na een zoektocht van enkele jaren zijn we in aanraking gekomen met het concept Kansrijke Combinatiegroepen van Cedin.  Scholen worden hiermee sterker 'in de basis'; door het werken aan leerkrachtvaardigheden krijgen leerkrachten meer grip op de complexiteit van combinatiegroepen.
Kwalitatief sterke instructies, het verminderen van het aantal instructies én het sociaal en interactief leren zijn de belangrijke pijlers.
Ik ben inmiddels ook onderwijsadviseur voor Cedin Educatieve dienstverlening.

Dus als het me lukt om mijn leerlingen, collega's, stagiaires en ouders het vertrouwen te geven dat iedereen mag leren door vallen en opstaan, en hen daar de juiste instrumenten voor in handen te geven, dan kan ik me niet voorstellen dat er iets mooiers in de wereld bestaat dan ...  de basisschool!